Is dit de BMW Z5 van Toyota?

bmw-z5-spy-photos_01

Dit jaar viert de BMW Z4 zijn zevende verjaardag. Geen vrees echter, opvolging is onderweg. En net zoals Mazda en Fiat samen de MX-5/124 ontwierpen, zal BMW samen werken met Toyota voor de nieuwe Z.

Je zou het er niet eens aan zien, maar volgens de spyfotografen is dit echt wel een BMW op de foto's. Een stevig afgeplakt exemplaar, dat dan weer wel. Waarom dat belangrijk is? Wel, omdat de kans reëel is dat hier een compleet nieuw design - en dus nieuwe auto - onder het inpakpapier zit. Moesten de Duitsers gewoonweg een facelift van de Z4 prepareren, dan zou er enkel aan de bumpers wat worden afgeplakt.

Over de Z4-opvolger zijn alvast veel verhalen geschreven. Het belangrijkste moet wel zijn dat BMW samen werkt met Toyota voor de ontwikkeling. Niet omdat BMW de Japanners nodig heeft, wel omdat Toyota het onderstel zou willen lenen voor een Supra-achtige-opvolger. Vergelijkbaar met wat Fiat deed voor haar 124 Spider die als basis de Mazda MX-5 gebruikt.

bmw-z5-spy-photos

Veel halen we niet uit de beelden, al zien we wel een softtop. Straf, want de Z4 had nog een harde kap. Hoe dan ook, afgaande op de stevig afgeplakte exemplaren moeten we pas volgend jaar meer nieuws verwachten van de 'Z5'. Is het volgend jaar niet toevallig het autosalon van Frankfurt?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws