Dit is de nieuwe Suzuki Swift Sport!

suzuki-swift-sport-leaked_02

Tijdens een interne dealerpresentatie in Frankrijk leek iemand té vlot met z'n camera te zijn. Waardoor we beeld hebben van de volgende generatie Suzuki Swift Sport. Je weet wel, het betaalbaar scheurijzer bij uitstek.

Eind dit jaar zal Suzuki haar - afhankelijk vanaf wanneer je begint te tellen - vierde generatie van de Swift voorstellen. Daarvan zijn nu al beelden gelekt die rechtstreeks van een dealerpresentatie komen. Leuker nog; de beelden tonen meteen ook de Sport-variant.

Althans, dat denken we afgaande op het bekende recept van dubbele einddemper, spoiler op het dak en sportievere voorbumper. Het rode exemplaar, dat lijkt ons dan weer de reguliere Swift. Visueel adopteert het kleintje alvast stijlkenmerken van de Baleno en co, waardoor het allemaal wat boller oogt. Ook nieuw is het zwarte accent op de C-stijl (waardoor het dak lijkt de zweven) en de daarin weggewerkte deurklinken.

suzuki-swift-sport-leaked

140 pk

Onder de kap van de nieuwe generatie Swift Sport geen atmosferische krachtbron meer. Want de B-segmenter zal de 1.4 Boosterjet met turbo gebruiken vanuit de Vitara S. Dat blok is alvast goed voor 140 pk en 220 Nm. Cijfers die in lijn liggen met wat je zou verwachten in de Sportieve Swift. Begin volgend jaar zou Suzuki beginnen met de commercialisering van de nieuwe Swift.

suzuki-swift-sport-leaked
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 17:10
afbeelding van Mesoerrie

Ben ik de enige die onmiddellijk aan Citroen denkt?
Vind het op het eerste zicht nog niet verkeerd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws