Gelekt: Mazda3 facelift

2016-mazda-3-facelift-brochure-leaked_3

De Mazda3 is alweer een tijdje op de markt, dus wordt het tijd voor een neuscorrectie. Die aanpassing lekte zopas als Japanse versie van de bij ons bekende 3.

Mazda houdt de wijzigingen subtiel, maar ze blijken toch straf genoeg om de Mazda3 een ander gezicht te geven. Zo worden de chrome vleugels rond de grille wat dikker en worden ze rechtstreeks aan de koplampen geplakt. Ook de koplampen werden hertekend, zodat er interactie ontstaat met die grillevleugels. Het mag wat levendig gehouden worden, toch? Een nieuwe bumper toont een hertekende luchthapper met richtingaanwijzers en mistlampen. Ook op de zijspiegels werden de richtingaanwijzers herwerkt.

2016-mazda-3-facelift-brochure-leaked

De grote wijziging, zij het dan onderhuids, zou de G-Vectoring Control zijn, een systeem dat als rijhulp dient en dat wij een tijdje geleden al discreet konden testen.

2016-mazda-3-facelift-brochure-leaked

In Japan heet de Mazda3 tegenwoordig overigens 'Axela', een naam die bij ons zou passen in het rijtje van zangeressen bij het lang ter ziele gegane Def Dames Dope. Maar dat volledig terzijde.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Tomse 13:30
afbeelding van Tomse

Nog enkele wijzigingen : LED ipv xenon, middenconsole zoals Mazda 6 (elektrische handrem), achterbumper voor de hatchback is hertekend en een nieuw stuurwiel.

Rob 09:31
afbeelding van Rob

Wat subtiele dingetjes dus. Prima toch? Oogt nog steeds hartstikke fris en fruitig!

Wim 20:38
afbeelding van Wim

absoluut!

Justin Bimmer 15:24
afbeelding van Justin Bimmer

Zal er nu eindelijk ook een schuifdak tussen de optielijst zitten? Toch wel een gemis vind ik.
Voor meer foto's zie hier:
http://www.caradvice.com.au/446602/2017-mazda-3-facelift-leaked-japanese...

B4 20:34
afbeelding van B4

Een gemis dat velen hebben... maar de kans is groter dat de stuurverwarming van de nieuwe 3 eerder in Europa zal verkrijgbaar zijn dan een schuifdak

Justin Bimmer 01:45
afbeelding van Justin Bimmer

Bah, ze zouden nochtans een klant bij kunnen hebben volgend jaar :)
Of misschien moet ik gewoon voor de MX5 RF gaan.

Uw reactie