Jeep Wrangler pick-up heet Gladiator

2018_jeep-gladiator-1

Jeep heeft per ongeluk foto’s van de pick-upversie van zijn Wrangler op de perswebsite van FCA gedropt. De beelden zijn bliksemsnel weer offline gehaald, maar niet snel genoeg: een Amerikaans forum heeft de prenten weten te downloaden.

Bij ons is de Jeep Wrangler een auto die velen aan het dromen brengt, maar slechts weinig van die dromers gaan ook over tot het tekenen van een bestelbon. Logisch ook: met zijn torenhoge CO2-uitstoot wordt dit Amerikaanse offroad-icoon fiscaal zwaar afgestraft. Daar zou binnenkort echter verandering in kunnen komen als de Europese tak van FCA (het moederhuis van Jeep) deze nieuwe versie bij ons zou durven invoeren: de Gladiator, een pick-upafgeleid van de Wrangler. Als lichte vrachtwagen komt die namelijk in een veel gunstiger fiscaal klimaat terecht dan de vijfdeursversie. Iemand bij Jeep had per ongeluk foto’s van de nieuwkomer op de perswebsite van FCA gegooid. Nog voor iemand de fout had gezien, heeft website JeepGladiatorForum.com de beelden kunnen snaaien en op zijn pagina’s gedeeld.

Ook als cabrio

De pick-upmarkt is bij ons tegenwoordig vrij druk, met vooral modellen uit Azië, maar ook steeds meer Europeanen (VW Amarok, Mercedes X-Klasse). Die zien er allemaal vrij ‘rond’ en beschaafd uit. Zo’n hoekige, tegendraadse Wrangler zou zich al puur door zijn design kunnen onderscheiden. Bovendien zou hij de enige pick-up op de Europese markt zijn waar ook een cabrioversie van bestaat, of waarvan de voorruit kan worden neergeklapt voor een beter overzicht tijdens extreem offroadwerk. Alweer: als FCA het aandurft om hem hier in te voeren. In Noord-Amerika wordt hij aangekondigd met naar keuze een atmosferische 3.6-V6 en een 3.0-V6-diesel. Van de 2.0-turboviercilinder of de 2.2-diesel uit de ‘gewone’ Wranglers is voorlopig geen sprake.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rik Vandaele 22:23
afbeelding van Rik Vandaele

Eindelyk, laat maar komen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws