Is dit de nieuwe Peugeot 208?!

peugeot 208 leak 2019

Bij Peugeot zal er vandaag hoogstwaarschijnlijk met stokbroden door de bureaus worden gesmeten. Want maanden voor de onthulling van de nieuwe generatie 208 duikt een eerste plaatje ervan het internet op. Dat plaatje toont alvast een nieuwe 208 met een gewaagd design.

Hoewel we de echtheid niet kunnen garanderen is de timing reden genoeg om geloof te hechten aan dit nogal kwalitatief ondermaats kiekje. Het gerucht gaat namelijk dat Peugeot haar nieuwe 208 voor zal stellen op het autosalon van Genève in maart, waardoor het nu ongeveer het moment is om het finaal product voor te stellen aan hooggeplaatsten binnen het merk. Eén van de rakkers (of misschien wel simpelweg de champagne-ober) kon het niet laten een kiekje te schieten van de nieuwe 208. Die foto met meer pixelspraal dan een videospel uit de jaren 90 kwam daarna in handen van Car Blog Italia. Het wereldwijde web was daarna natuurlijk de logische stap.

Lichtklauwen

Turen we door de pixels heen, dan zien we dat Peugeot ook het lichtsignatuur dat het voor het eerst toepaste op de 508 door zal trekken naar de 208. Dan hebben we het natuurlijk over de twee dagrijlichtstrepen die vanuit de koplampen naar de grond lopen. Speciaal op de 508, al helemaal speciaal op deze 208. Mooi? Dat laten we dan weer in het midden.

Technische informatie over de 208 hebben we trouwens ook al. Zo zal de 208 rollen op het nieuwe CMP-chassis van de PSA-group dat debuteerde onder de pas voorgestelde DS 3 Crossback. Belangrijk, want daardoor wordt aangenomen dat er ook een elektrische variant van de 208 zal lanceren met zo'n 50 kWh aan boord. Vrees echter niet, een GTi-versie van de nieuwe 208 staat ook op de planning. Meer info naar aanloop van het autosalon van Genève in maart... denken we toch.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Pieter E 11:29
afbeelding van Pieter E

Toch straf dat die gelekte foto's altijd zo'n slechte resolutie hebben. Ik dacht dat alle smartphones tegenwoordig deftige foto's kunnen trekken?

Sven 11:55
afbeelding van Sven

Je weet natuurlijk niet vanop welke afstand de foto gemaakt is en met hoeveel digitale zoom erop om de rest van de omgeving weg te knippen.

FLP 09:53
afbeelding van FLP

Wat is dat toch bij PSA en hun gigantische wheel gaps? Die zijn al jaren gigantisch. Hier lijken toch ook geen kleine wielen onder te staan, en toch komen de wielkasten er nog zover boven dat het bijna een Dakar-versie lijkt!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws