Dit is de Skoda Superb facelift!

skoda superb facelift 2019 leaked

Skoda is een opgefriste versie van haar Superb aan het klaarstomen. Die komt in China al even boven piepen. Ja, wij moesten ook twee keer kijken om te zien dat dit nu de "nieuwe" Superb is.

Skoda is deel van de Duitse Volkswagen Groep en die kicken op structuur. Waardoor je bijna je klok gelijk kunt zetten op faceliftmodellen. De Superb is dit jaar vier jaar oud waardoor de zakensedan en -station verplicht aan de facelift moet. Ordnung muß tenslotte sein. Voor zijn officieel debuut duikt de opgefriste Superb berline al op in China. Al zou je er zo voorbij kunnen lopen en niet door hebben dat dit de frisse Superb is.

S.K.O.D.A

Zoals het een Duits merk - of merk in een Duitse groep - betaamt is de facelift uitermate bescheiden. Vooraan worden de koplampen wat toegeknepen en werd het luchtrooster onderaan opnieuw vormgegeven. Wij zijn alvast blij dat de Tsjechen niet besloten hebben de koplampen op te splitsen zoals bij de Octavia.

skoda superb facelift 2019 leaked

Achteraan zijn de updates merkbaar groter. Het Skoda-logo wordt bedankt voor bewezen diensten, Skoda schrijft tegenwoordig liever haar merknaam voluit. Dit zagen we voor het eerst op de Scala, Skoda's nieuwste hatchback. De achterlichten worden niet verbonden met een lichtstrook, zoals bij pakweg de Audi A6, wel met een sierlijke chromen streep. Het staat de sedan alvast goed. Al is het wachten hoe ze die streep zullen verwerken in de stationwagenvariant.

Plug-in

Zeker zo belangrijk maar niet te spotten op de gelekte plaatjes; de herwerkte aandrijvingen. Zo zou deze Superb facelift de eer krijgen om als eerste Skoda-model een plug-inaandrijving onder de kap te krijgen. Daarnaast tekent ook de 1.5-liter viercilinder turbobenzine van de groep zonder twijfel present.

skoda superb facelift 2019 leaked

Een officiële lanceringsdatum heeft Skoda nog niet gegeven voor de Superb facelift maar we zetten er Tsjechische kronen op in dat hij in Genève het levenslicht zal zien.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws