Dit is de nieuwe BMW M135i!

bmw m135i leaked

De onthulling van de nieuwe generatie 1 Reeks is nakende. BMW is zelfs al klaar met het eerste sportief derivaat, de M135i. Daar circuleren nu plaatjes van op het internet. Wat te denken van deze Audi S3 en Mercedes-AMG A 35 rivaal?

Niet enkel onze eerste blik op de nieuwe generatie 1 Reeks maar meteen ook een blik op het sportieve M135i-derivaat. Nu al een auto die tongen los zal maken. Want de nieuwe 1 Reeks gebruikt het voorwielaangedreven onderstel van MINI en co en deze M135i plaats op dat chassis een viercilinder turbobenzine. Daardoor geen zes-in-lijn of achterwielaandrijving meer voor de M135i.

vier-in-lijn

Wat je dan wel krijgt? vierwielaandrijving en een 306 pk en 450 Nm sterke viercilinder turbobenzine. Althans, daar gaan we vanuit. Want het lijkt niet onlogisch dat BMW het hart vanuit de X2 M35i overplaatst naar deze M135i. Daardoor speelt deze sportieve 1 Reeks in het vaarwater van pakweg de VW Golf R, Audi S3 maar ook de nieuwe Mercedes-AMG A 35. Er wordt dan ook stiekem gehoopt dat BMW nog een straffere variant uit haar hoed zal toveren. Met zes-in-lijn, een stukje meer pk en M140i of zelfs 1M op de bips.

bmw m135i leaked

Over die bips gesproken; de nieuwe 1 Reeks zal afgaande op deze plaatjes een stuk voller voor de dag komen. We zagen het ook al bij de nieuwe Ford Focus. Het één en ander kan er mee te maken hebben dat de Chinese markt een steeds grotere rol begint te spelen qua afzet. Waardoor auto's steeds meer naar Chinese designnormen worden gebouwd. Benieuwd hoe deze 1 er in vol ornaat uit zal zien...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JRE 14:08
afbeelding van JRE

Een 6-in-lijn dwars plaatsen? Volvo heeft dat nog gedaan, maar die motor was er ook speciaal voor ontwikkeld. We gaan best aanvaarden dat er enkel drie- en viercilinders in deze 1-reeks komen.

Yvesw 15:01
afbeelding van Yvesw

SadPanda :-(

kwiepneus 00:26
afbeelding van kwiepneus

Mijn God, wat een lelijk design heeft BMW tegenwoordig toch... dit wordt de zoveelste draak op wielen van het ooit zo fantastische merk

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws