De nieuwe Mercedes-AMG A 35 is geel en geil

mercedes-amg_a_35

Wie een ingetogen uiterlijk verwacht voor de light-AMG is er aan voor de moeite. Dit is de eerste onthulling van de nieuwe hete hatch van Mercedes.

Met een vermogen van om en bij 300 paarden kan hier gerust over een hete hatch worden gesproken. De nieuwste A-Klasse zal de eerste A zijn die een AMG-light in zijn assortiment heeft. De A 45 zal nog steeds met het kroontje gaan lopen met een vermogen dat knipoogt naar 400 pk. Dat zullen we al maar een super hatch of hyper hatch noemen.

Geel

Officiële cijfers zijn net zoals de officiële onthulling nog niet gekend. Het autosalon van Parijs is de grootste kanshebber om met de eer van de onthulling te gaan lopen. De A 35 heeft misschien wel minder kracht dan zijn snellere broer, het uiterlijk gaat er op het eerste zicht niet onder leiden. Een agressieve snoet met luchtsplitters op zijn bumperwerk, terwijl achteraan een spoiler met alle spotlight gaat lopen. De uiterlijke kenmerken doen ons heel sterk denken aan de First Edition van vorige generatie. We kunnen ook iets zien wat op een dubbele uitlaat lijkt al is dat wat onduidelijk. Wees maar zeker dat we jullie over dit klein bommetje op de hoogte houden.

mercedes-amg_a_35

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yannick 13:41
afbeelding van Yannick

Ergens in Brasschaat of Schilde komt er binnenkort een 18 jarig kereltje bij zijn vrienden aan met een A35, fier als 100.000 gieters om dan de volgende lauwe reactie te krijgen: " A.... ne 35. Waarom gene 45?" alsof dit niet waanzinnig genoeg is. #rijketokkies

Optimus 13:47
afbeelding van Optimus

My thoughts exactly Yannick :D
Het zal altijd de " Ge kunt u precies geen A45 permitteren" AMG blijven vrees ik.

Techno Patat 19:31
afbeelding van Techno Patat

Ze zeggen dat van de (c)43 ook en eerlijk gezegd is dat ‘praat’ die ik enkel van 2 soorten mensen hoor.
1:Door de mensen die ofwel een (c)63 hebben en zich daarmee de grootste voelen. Ja bon als je die mens zich daarbij beter voelt zegt dat meer over die mens dan over de koper... het laatste dat ik die c43 voor gekocht heb is wel z’n patser gehalte en ik zou een C63 kopen na deze gewoon omdat ik die wil. Voor z’n speelsheid en geluid vooral, dat ik daarmee ‘beter’ ben dan iemand anders zou me niet kunnen bommen ;).

2: Mensen die het niet moeten/kunnen betalen. Ik heb de opmerking ook al gekregen dat het een net niet AMG is. Tot je ze een meeneemt voor een ritje, dan hoor je achteraf niemand zeggen dat het toch geen AMG is... net als de 3 C63 eigenaars die ik alledrie al m’n achterlichtjes heb laten zien :)! En ‘goedkoop’ is dat lichter model niet plots hoor ;). Als dat 18-jarig kereltje 50.000€ voor een goed uitgerust A35 kan leggen mag die terecht fier zijn als 1.000.000 gieters. Hij moet gewoon niet té hard z’n best doen om z’n maatjes te overtuigen en em bijgevolg plooien :D

De topmodellen staan volledig anders in de markt dan de lichtere. Als je geen zin hebt om ganse dagen in een full blown hot hatch te zitten dan kan ik dat niemand kwalijk nemen. Als deze iets sensibeler geveerd is, iets meer op comfort met een sportieve toetst gericht is dan zal dit een heerlijke daily zijn. En met 300pk in een A-klasse gaat er in het Belgische verkeer geen enkele auto je zoekrijden!

Persoonlijk vind ik hier maar 1 ding jammer, de 35/45 benaming! Waarom trekken ze niet de x.3 benaming door? Een A33 en A43 AMG, een C43 en C63 AMG, een E43, e53 en e63 AMG, etc etc! Klinkt toch veel logischer dan A35 en A45?

Yannick 09:01
afbeelding van Yannick

logica is ver zoek. Bij BMW en Audi trouwens ook... wat voor een nest is dat aan het worden seg...
C43 zeker niets mis mee. Superleuke kar, gewoon iets anders dan de C63 en dat is ook de bedoeling. Al zou ik altijd auto's kopen zonder monogrammen zodat mensen het raden ernaar hebben.

Techno Patat 10:47
afbeelding van Techno Patat

Op de mijne staat inderdaad niets en echt bijna niemand weet dat het een C43 is :D! Heel handig in m’n kleine dorpje :p... laat ze maar denken dat ik een 2l diesel heb, jaloezie is hier in het dorp een wreed beestje :(!

Uw reactie