Deze gemaskerde rakker is waarschijnlijk Audi R8 facelift

Audi Teaser

Op 2 oktober zijn we volledig zeker van deze veronderstelling want dan belooft Audi in Parijs het doek te verwijderen. Wat er daaronder schuil gaat is waarschijnlijk de facelift van de Audi R8. Of een nieuwe crossover, met die Duitsers weet je nooit natuurlijk...

De huidige generatie Audi R8 is weeral een tijdje onder ons en dat verdient een tussentijdse opflakkering. Het is dus geen al te wilde gok om te denken dat Audit met dit plaagplaatje insinueert naar een facelift. Al zeker niet wanneer je weet dat hij al een paar keer is gesnapt met nog wat extra klevers op zijn maatpak.

Nog een reden waarom we dit veronderstellen? Kijk gewoon eens! Die vorm, de verhoudingen en die led-koplampen die Audi plagerig aan laat staan, er druipen R8-genen af. De facelift kan rekenen op het zogenoemde “dubbel laagje” onder de vier ringen die je al hebt gezien op onder andere de Audi A7. Dit maakt het mogelijk om de gekende grill met een stuk bumper van de motorkap te scheiden.

Van waar de power?

De grootste vraag blijft misschien wel de krachtbron. Naast de gekende topper met V10-motor, is er al veel geroddeld over een Audi R8 met V6 uit de RS 5 om de aanval in te zetten op de “basis” Porsche 911. Afwachten tot 2 oktober dan maar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie