Skoda Scala heeft opvallend dashboard [teaser]

skoda-scala-interieur-teaser

Met mondjesmaat worden ons de eerste beelden van de Skoda Scala aangeleverd. En terwijl wij ons het hoofd breken over welk segment de Scala nu gaat bedienen, mogen jullie je verlekkeren op het interieur.

Want het volgende dat uit de schetsmachine van Skoda rolt zijn afbeeldingen van het interieur. Meerbepaald het gedeelte waar je als eigenaar het vaakst op zal kijken; het dashboard.

tien en half

Eén ding dat daarbij opvalt, het bijna zwevende en prominent aanwezige scherm midden op de console. In de breedte onovertroffen door je breedbeeldtelevisie thuis, zo lijkt het wel. 10,25 inch groot wordt hij, al lijkt hij op de afbeelding een pak groter. We zien ook dat de Scala zal kunnen beschikken over de digitale cockpit van de VW Group en dat er natuurlijk een DSG-aandrijving op het menu staat. De fysieke handremhendel blijkt dan weer te blijven bestaan, iets wat wij nog altijd niet erg vinden.

bijna duizend

Skoda geeft nog wat extra info mee over interieurmaten. Dat hij 467 liter bagageruimte heeft wist je intussen al, maar er is ook 73 millimeter knieruimte achterin. Dat is evenveel als bij de Octavia. Wie de knieruimte geniet, krijgt ook 982 millimeter hoofdruimte. Zegt je niet veel? Dat is het meeste in het hele segment. Dat lijkt intussen hetzelfde segment als de Skoda Octavia te worden, al is die al bij de grootsten in dat segment. De Scala zou dus iets lager gepositioneerd worden. Iemand een duotest met de Golf in gedachten...?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws