Opel schijnt licht op nieuwe generatie Corsa

Opel Corsa

Opel toont voor de eerste keer een stukje van haar nieuwe Corsa. Het is tot nog toe behoorlijk stil geweest over de auto die in 2019 zijn officiële onthulling mag kennen en zijn DNA zal delen met z'n Franse concerngenoten.

De Duitsers zijn alvast heel zuinig geweest op vlak van informatie. Zo krijgen we enkel een streepje licht van de koplamp te zien. Waarmee Opel te kennen wil geven dat er optioneel Matrix LED-kijkers te bestellen zijn op de compacte hatchback. Toch belooft de nieuwe generatie Corsa (de "F") nu al een curiosum te zijn in autoland. Want de Duitser is op een sneltempo omgevormd van GM naar PSA. Met een ander chassis en andere technologieën onder de kap.

Jaar van de kleintjes

Naast de nieuwe Clio en deze Corsa zal ook de Peugeot 208 dit jaar het levenslicht zien, een druk jaar voor de compacte klasse. De nieuwe koplampen zullen voor de Corsa dus niet het enige nieuws zijn, want voor de eerste keer zal deze generatie op het gedeeld PSA-platform staan, de CMP-basis. Deze basis maakt het mogelijk om een hybrideaandrijving te plaatsen, kijk even naar de DS3 Crossback E-Tense die op dezelfde basis staat met zijn 50 kWh groot accupakket.

Benieuwd of een injectie van PSA-technologie de Duitse hatchback goed zal doen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie