McLaren aast op GT-klanten

McLaren

Tijden waar merken hun geld op één paard zetten is gepasseerd. Zie maar de SUV-explosie bij verschillende supercarbouwers. McLaren heeft nu ook hun “tweede” paard gevonden om op te gaan wedden, de Gran Tourer.

McLaren pakt uit met ”Newrules” op hun allerlaatste getoonde teaser. Het model, dat momenteel nog geen naam draagt, moet de horizon van McLaren vergroten en de stap in de GT-markt mogelijk maken. Extreme rijdynamica wordt een trapje lager gezet op de ladder van belang en zijn plek wordt ingenomen door comfort. Dat is toch wel even een aanpassingen voor de Engelsen.

Nieuwe uitdaging

Deze GT moet het leven gaan zuur maken van gevestigde waarde zoals Aston Martin en Maserati. Hiervoor mag de nieuwe McLaren rekenen op meer luxe en ruimte dan we gewend zijn bij het merk, maar daarentegen gaat de wagen ook de meest dynamische in zijn segment zijn. Een vederlicht koetswerk en een vermogen om U tegen te zeggen zouden de beste pk-kilo-verhouding in de klas moeten geven.

Het DNA wordt –gedeeltelijk- gedeeld met de uitzonderlijke Speedtail en maakt deze GT de vierde nieuwe McLaren die deel uitmaakt van het zogenoemde Track25-plan. Meer informatie over deze verschijning verwachten we in de komende maanden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie