BMW toont 2 Reeks Gran Coupé

bmw 2 reeks gran coupe teaser

BMW schijnt voor de eerste keer licht op de op til staande 2 Reeks Gran Coupe. Dat is het sedanbroertje van de 1 Reeks hatchback en moet het vuur aan de schenen van Mercedes CLA gaan leggen.

Al sinds 2016 biedt BMW een sedanversie van de 1 Reeks aan. Een auto die nooit de landsgrenzen van China heeft verlaten. Nu mag Europa eindelijk aan de compacte sedan. Al zal BMW die onder de 2-noemer parkeren. De 2 Reeks Gran Coupe is geboren!

Op de voorpootjes

Van die 2 GC heeft BMW nu een eerste plaagplaat de wereld in gestuurd samen met wat info. De foto doet alvast geen twijfel ontstaan, dit wordt een sedan met coupé-allures. Een rechtstreekse rivaal voor de Mercedes CLA zeg maar. Daarnaast geeft BMW mee dat deze 2 Gran Coupe op het UKL-platform zal gebouwd worden. Dat platform wordt nu ook al gebruikt voor de 2 Reeks Active Tourer, Gran Tourer en Mini Countryman. Daardoor, jawel, voorwielaandrijving onder deze sedan. Al zal vierwielaandrijving zonder twijfel optioneel zijn.

Hamvraag is natuurlijk wat BMW nu met de 2 Reeks Coupe en Cabrio zal doen. Zo weten we nu al dat de volgende generatie 1 Reeks voorwielaandrijving zal krijgen. Blijven de 2 Coupe en Cabrio het rooien met achterwielaandrijving? De puristen binnen de BMW-groep zeggen alvast van wel, boekhouders zien het liever anders. Eind dit jaar krijgen we alvast de 2 Gran Coupe te zien, de nieuwe 1 Reeks laat hoogstwaarschijnlijk eveneens niet lang meer op zich wachten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws