Skoda plaagt met Superb facelift (2019)

skoda-superb-facelift-teaser_01

Later deze maand zal Skoda het doek halen van haar opgefriste Superb. Die beloof nu al visueel een kleine evolutie maar technologisch wordt het ware revolutie. Want de populaire leasingrakker gaat aan de plug-in!

Vier jaar draait Skoda's huidig vlaggenschip al weer mee, waardoor de Tsjechen dit jaar een opgefriste versie bij de dealer zullen zetten. Die zal visueel subtiel verschillen van het huidige model maar wel technologisch een serieuze stap voorwaarts zetten.

Die technologie, die houdt Skoda nog even achter de hand, want tot de lancering op 23 mei moeten we het doen met één plaagplaatje van de voorzijde. Daarop zien we hoe de grille van de Superb richting de koplampen groeit en hoe de bumper anders voor de dag komt. Liever in vol ornaat zien? Dat kan HIER al, want de facelift lekte eerder al het internet op.

Aan de stekker

Belangrijker is zonder twijfel de technologische stap die Skoda zal nemen. Denk digitale cockpit, opgewaardeerde veiligheidsnufjes maar ook... een stekker. Skoda doet er namelijk niet geheimzinnig over: de Superb facelift zal de eerste Tsjech met een plug-inhybrideaandrijving zijn.

Welk systeem Skoda juist zal gebruiken zullen we eveneens pas weten op 23 mei maar ga er maar vanuit dat het systeem grotendeels gebaseerd is op dat vanuit de A6 plug-in van Audi. Denk aan een 2-liter viercilinder turbobenzine en een accu van zo'n 14 kWh om een elektrische range van +40 km voor te leggen en de CO2-uitstoot te doen dalen onder de 50 g/km. Een leasingstopper in de maak!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hugo Bernaert 14:17
afbeelding van Hugo Bernaert

Skoda heeft voor het radiatorrooster precies wat te veel naar BMW gekeken .

Uw reactie