Kia kondigt nieuwe compacte crossover aan

kia global small crossover 2019

Het crossover-segment is zo populair dat er altijd nog plaats is voor ééntje meer. Kia heeft al de Stonic, binnenkort komt daar nog een broertje bij. Eentje voor de millennials, aldus Kia.

Bestaat er zoiets als de crossover te veel? Automerken vinden alvast van niet, wij denken dat het verzadigingspunt bijna is bereik. Het gevolg van constructeurs die niet enkel 1 crossover in elk segment hebben staan maar vaak ook meerdere crossovers in hetzelfde segment naar voor schuiven. We kijken naar jou, Volkswagen. Want de T-Roc en T-Cross is een gevaarlijke evenwichtsoefening om te zien hoe ver je de markt kan drijven.

Marketingcrossover

Kia heeft besloten ook die evenwichtsoefening uit te voeren. Zo heeft het merk al de stonic in haar rangen, binnenkort mag daar een broertje bij. Die heeft nog geen naam - al wordt er ingezet op "Tusker" - en wordt hoogstwaarschijnlijk het broertje van de Hyundai Venue. Die Venue zal Hyundai enkel in Amerika commercialiseren, het technisch identiek broertje van Kia wordt een wereldauto.

kia global small crossover 2019

De Koreanen spreken alvast van "een compacte SUV met de plaats van een grote en een gesofistikeerd design dat hippe millennials aan moet spreken". Had je nog "connectiviteit" in de mix gegooid, Kia, je had alle marketingtermen in een zin af weten te vinken. Eind dit jaar zal de nieuwe Kia de verkoop in gaan in thuisland Zuid-Korea, andere regio's moeten snel volgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 10:58
afbeelding van John

Zijn het trouwens niet de millennials die minder interesse hebben in rijbewijzen en auto-bezit?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws