Kia's nieuwste door het leven als... Seltos?!

kia seltos teaser 2019

De onlangs aangekondigde nieuwe compacte crossover van Kia heeft tegenwoordig ook een naam. Binnenkort kan je langs de Kia-dealer voor een Seltos. Ach kom, ze hadden 'm ook Megapicanto kunnen noemen...

Dat ze tegenwoordig best aardige auto's in elkaar schroeven bij Kia, daar geen twijfels over. Het departement voor naamcreatie lijkt echter nog wat achter te lopen op het moderne Kia. Want laat ons eerlijk zijn, de Zuid-Koreanen zijn zowat de koploper op het vlak van dwaze namen voor best aardige karretjes.

Zo is de éne compacte hatchback van het merk vernoemt naar zaad (Ceed) en de andere dan weer naar een frituursnack (Picanto). Niet veel beters op SUV-vlak. Denk maar aan de (Robert De) Niro, de Sportage (euhm) en de Stonic, een mix van "Speed" en "Tonic"? Nu mag daar binnenkort dus de Seltos bij, een compacte crossover die naar eigen zeggen is vernoemd naar de zoon van Hercules.

kia seltos teaser 2019

In de Griekse mythologie hebben ze het echter over Celtus, de zoon van Hercules. Met een C dus. Geen nood echter, want Kia is ons al voor en geeft meteen mee dat de S van Seltus staat voor Sportiviteit en Snelheid. Ik denk dat ik even naar het toilet moet...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
AVR 12:16
afbeelding van AVR

Cee'd (de oorspronkelijke benaming) komt nochtans van: A car for the Community of Europe, with European Design. Terug gevonden in één van jullie artikels ;-). Er lijd iemand aan een vroege vorm van Alzheimer daar op de redactie. :-)

Uw reactie