Yes! Alpine A110 'S' in aantocht

alpine container

Franse sportwagenfabrikant Alpine heeft een plaagcampagne op gang getrokken voor een speciale A110 die naar Goodwood trekt per container. Alles lijkt er op te wijzen dat het hier gaat over een extremere variant van de A110 met de 300 pk sterke motor vanuit de Renault Mégane R.S. Trophy.

Al bij de lancering van de A110 was het duidelijk dat Alpine nog wat marge liet voor een straffere variant van haar sportcoupé. Extra onderstreept door het feit dat de Renault Mégane R.S., het motorbroertje van de A110, al vrij snel een Trophy-derivaat kreeg met 300 pk uit de 1.8-liter viercilinder turbo. Het wordt dan ook aangenomen dat Alpine een versie van haar A110 gaat lanceren met die 300 pk. Die kunnen we wel eens te zien krijgen tijdens het Goodwood Festival of Speed volgende week. Want Alpine heeft een mysterieuze A110 per container naar de UK gestuurd.

Net zoals bij de Mégane R.S. zal het niet zo maar gaan over een kleine vermogensupdate van 50 pk. De straffere A110 wordt volgens insiders op een dieet gezet, terwijl de ophangingscomponenten nog een stukje strakker worden getrokken. Straffere remmen, stoerder uiterlijk en een aangepaste stuurinrichting? Je mag eigenlijk niet minder verwachten. De naam dan nog tenslotte? Hoewel A110 Trophy voor de hand ligt, hangt in de wandelgangen het gerucht dat er zal gekozen worden voor A110 S. Volgende week krijgen we alvast meer info!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie