Volkswagen plaagt kampeerders met California facelift

vw california 6.1 facelift teaser

De Multivan van Volkswagen kreeg begin dit jaar samen met Transporter een stevige opfriskuur. Waardoor reisbusje California natuurlijk niet achter kan blijven. VW plaagt nu met twee plaatjes, al hoef je geen helderziende te zijn om te weten hoe de California T6.1 er uit zal komen te zien.

Net te laat voor het kampeerseizoen heeft Volkswagen besloten de plaagcampagne op gang te trekken voor de opgefriste California. Die mag net zoals broertjes Multivan en Transporter aan versie T6.1. Nee, met een software-update zoals bij je smartphone kom je er niet vanaf, want de California facelift krijgt enkele belangrijke technische wijzigingen.

Saragossa, hier wie kom!

Laat ons echter met het uiterlijk starten. Zoals je kan zien op de schetsen adopteert de California het smoelwerk van zijn broertjes. Toegeknepen lichten, fors gegroeide grille en sportievere bumper. Vanaf de flank zijn de verschillen echter kleiner. Omdat een busje nu eenmaal rechthoekig voor de dag komt.

vw california 6.1 facelift teaser

Belangrijk voor de reizigers is dat de California vanaf de facelift ook de digitale cockpit van VW zal huizen. Optioneel natuurlijk. Leg je echter de duiten neer, dan heb je als chauffeur een digitale cockpit van 10.25 duim voor je neus en de passagiers kunnen tokkelen op het maximaal 9.2 duim grote infotainmentscherm centraal op het dashboard. Allée kom, nog één keer Saragossa van Jimmy Frey!

Beter slapen

Eenmaal aangekomen op de camping zullen verstokte California-rijders meteen merken dat VW subtiel het leef- en slaapgedeelte van het busje heeft getweaked. Wat dat juist wil zeggen? Geen idee. De bediening voor het stoffen dak is voortaan digitaal en ook het stuur is voortaan elektromechanisch bekrachtigd. Belangrijker dan je denkt, want daardoor kan VW zaken zoals een rijstrookassistent, zijwindcompensatie en Trailer Assist installeren.

Bij de lancering dit najaar zal de California T6.1 uitgerust zijn met de overbekende 2.0 TDI die in zijn krachtigste versie goed is voor net geen 200 pk. Nog een leuk wistje/datje: vorig jaar verkocht VW maar liefst 18.000 California kampeerbusjes. Dus ja, hier is een markt voor.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
FLP 16:03
afbeelding van FLP

Als een California nu niet zo belachelijk duur was, zou ik de mensen die er één kopen perfect snappen. Maar die prijzen...

Peter 01:19
afbeelding van Peter

Ik ben een fiere eigenaar van een reeds 11jaar oude 2.5 tdi , 180pk full option multivan highline t5 . En ik ben zeeeer tevreden over deze wagen , rijd nog steeds geweldig, ik zou maar al te graag het nieuwe t6.1 model willen kunnen kopen, maar het is waar, de prijzen zijn voor de gewone werkende burger haast onbetaalbaar, ik zeg niet dat de auto het niet waard is, maar jammer dat hij zo onbereikbaar is .

Uw reactie