McLaren vergeet voorruit op nieuwste hypercar

mclaren speedster teaser

McLaren gaat al langer dakloos met haar Spider-varianten. Vanaf volgend jaar gaat het merk ook raamloos, met de komst van een nieuwe hypercar die zowel dak als raam ontbreekt. Tegen 2022 een McLaren zonder deuren en maar drie wielen? Die vermaledijde Britten zouden het nog durven ook!

"De ultieme vorm van connectie tussen auto en chauffeur voor de openbare weg." Dat is de missie die McLaren wou creëren met haar nieuwste bolide. Een visie waar het merk even voor over de haag ging turen naar de motorfietsenwereld. Want wat hebben moto's dat auto's niet hebben? Juist ja, een compleet gebrek aan veiligheidsgevoel voor de rijder. Je weet wel, simpelweg omdat er geen panelen rond een motorrijder zitten. Het leek McLaren wel iets. Waardoor het besloot niet enkel het dak van haar nieuwe auto te zagen maar ook besloot de voorruit op schap te laten liggen.

Vliegenvanger

Het nog naamloze resultaat is een tweezitter die zich moet nestelen tussen de supercars van het merk. Denk F1, denk P1TM, Senna en Speedtail. Waar zijn broeders de focus leggen op circuitprestaties wil deze "Speedster" vooral puur rijplezier prediken. Met de nodige vliegen in je aangezicht eenmaal op snelheid.

Een ervaring die maar een beperkt deel van de wereldbevolking mag meemaken, want McLaren plant amper 399 stuks van haar nieuwste creatie te bouwen. Prijs? Als je het moet vragen kan je het waarschijnlijk niet betalen. Mclaren is evenwel zo vriendelijk om een indicatie vrij te geven. "Ergens sussen de 860.000 euro een 2.2 miljoen euro." Ach, als dat het verschil maar is, ik neem er meteen twee, McLaren!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie