Prodrive ontwikkelt nieuwe V8 met 449 pk

Prodrive heeft in samenwerking met Ford Performance afdeling een nieuwe supercharged V8 ontwikkeld die niet alleen lichter maar ook krachtiger is dan zijn natuurlijk geaspireerde tegenpool. Het blok krijgt de naam 'Miami' en is goed voor 449 pk, dat volledig ter beschikking komt bij 5.750 rpm. Het maximaal koppel komt vrij tussen 2.200 en 5.500 rpm en bedraagt 568 Nm.

Voor wie de volle 449 pk te veel is, kan ook een minder krachtige variant bestellen. Hoewel die amper 27 pk minder krijgt, een totaal van 422 pk dus. Beide varianten van de motoren zullen beschikbaar zijn in de Ford Falcon vierdeurs. De 422 pk sterke variant is beschikbaar in de Falcon GS, de Facon GT, GT-E en GT-P krijgt de volle 449 pk onder de kap.

Via Autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 19:22
afbeelding van Yvesw

Wist niet dat prodrive samenwerkt met Ford Performance (Australische afdeling me dunkt?).
Wel een weinig inspiratieloze naam voor een blok... "Miami", doet me eerder denken aan veel show, weinig go. Al is dit hier zeker niet het geval!

Joeri 09:09
afbeelding van Joeri

@Yvesw: Prodrive runt de Ford Performance Racing afdeling voor Ford in de Australische V8 Supercar Series. Ze werken verder ook samen bij het maken voor de snellere straatwagens oftewel Ford Performance Vehicles (FPV). Vandaar deze ontwikkeling.

Waxweazel 11:10
afbeelding van Waxweazel

Jullie mochten er wel hebben bijgezet wat de cilinderinhoud was van deze nieuwe V8 !
Met beetje speurwerk is het wel makkelijk te achterhalen, namelijk een 5.5 liter (355 cubic inch op foto 4)/

Yvesw 17:56
afbeelding van Yvesw

@Joeri: Genoteerd en bijgeleerd! :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws