Geen Yaris T-Sport: Toyota Vitz G Sport

De G-Sports afdeling van Toyota moet gaan zorgen voor aparte maar betaalbare sportwagentjes op basis van het bestaande gamma. Gazoo Racing zorgt voor de inspiratie van de naam, terwijl Toyota de basismodellen aanlevert. Na de wat vreemde Prius G Sports Concept en de iQ G Sport (en wat andere Japanse modellen) hebben ze nu ook een Vitz G Sport. De Vitz is bij ons beter gekend als de Yaris.  Hij is gebaseerd op de krachtigste versie van de Vitz in Japan, de RS. De 1.5 liter met vijfversnellingsbak is goed voor 109 pk.

Dat wijzigt niet, het onderstel wordt wel aangepast. Zo krijgt de wagen een stijver chassis, een verlaagde phanging en 17 inch wielen met dikkere banden. De achterkant mag er zijn, met die ingewerkte diffusor. Ook zorgen carbon style-onderdelen voor wat extra pit in de looks.

via: leblogauto

Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Cuore Sportivo 16:14
afbeelding van Cuore Sportivo

109 pk is nu niet zo overdreven vind ik voor een sportief model. Coole naam wel, zo'n Yaris G-Spot :p

Waxweazel 20:34
afbeelding van Waxweazel

Nog iemand die vind dat deze zo hard lijkt op de Honda CR-Z langs de voorkant ?

Kenny 20:36
afbeelding van Kenny

@ Cuore, goeike ;-). 109 pk is denk ik wel genoeg voor zo'n koekendoosje hoor. En een goeie wegligging maakt al veel goed.

Mesoerrie 22:14
afbeelding van Mesoerrie

Pff die voorkant ziet er echt niet uit.
En 109 pk is te weinig, oké, het zal wel een vlot karretje zijn, maar om daarvoor zoveel uiterlijke show te verkopen... De eerste Yaris T-sport had 106 pk uit een 1.5 en ging in 9 seconden naar 100. 2e generatie Yaris TS kreeg een 1.8, 133 pk en ging slechts even snel naar de 100. Bovendien gaf hij lang niet zo een sportief gevoel als de 1.5.
Dus nu valt af te wachten hoe goed de G-sport afdeling zich heeft beziggehouden met het gewicht en ophanging...

Techno Patat 22:09
afbeelding van Techno Patat

Bij toyota lopen ze wel lettertjes af! lexus heeft de F-sport, toyota G-spot... Willen ze dan zeggen dan Toyota's afdeling beter is? want hij staat hogen in het alfabet :)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws