CTS-V VR1200 Twin Turbo Coupe is "snelste vierzitter"

Veel vermogen in een coupé pompen kan iedereen. Maar ondanks een sceptische kijk op projecten als deze blijft het leuk om aanzien. Wat dacht je van 1.226 pk?

Hennessey staat bekend voor overdreven krachtige varianten op productiewagens en dat is bij deze Cadillac CTS-V niet anders. De Cadillac is met zijn standaard 6.2 liter V8 al geen watje. Hennessey koos echter voor de 7.0 liter twin-turbocharged V8 met een variabele vermogenscontrole. Dat wil zeggen dat je als bestuurder uit drie vermogens kan kiezen: 800 pk, 1.000 pk of een maffe 1.226 pk. Allemaal gecombineerd met 1.502 Nm aan koppel. Het is dus niet zomaar dat Hennessey haar CTS-V VR1200 Twin Turbo Coupe als snelste vierzitter ter wereld beschouwd.

Met die cijfers knalt hij naar 100 km/u in 2.9 seconden. Een kwart mijl neemt 10,2 seconden in beslag. De topsnelheid ligt op 389 km/u. Technisch krijgt de CTS-V een nieuwe koppeling mee, gezien het hoge vermogen. Ook werd de ophanging aangepast, merken we 20 inch velgen op en werd de Cadillac versiert met een hoop carbon die het wat agressiever maakt.

Hennessey zegt twaalf exemplaren te maken van deze coupé. Voor welke prijs die over de toonbank gaat weten we niet.

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 19:07
afbeelding van Yvesw

Ik ben stiekem verliefd op de CTS-V (Hammer) wagon van Hennessey. Wat een heerlijk ding lijkt het me om te hebben op de Belgische bodem. Tot er een stuk afvliegt uiteraard... :p

Vale46 14:41
afbeelding van Vale46

De achterkant lijkt veel te veel op een Prius, ik haat deze auto echt, ook al blijkt hij redelijk goed te rijden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws