Chevrolet neemt dikke Malibu mee naar SEMA

Malibu turbo concept sema

Voor de jaarlijkse SEMA show in Los Angeles doen de constructeurs net altijd dat ietsje meer dan voor je doordeweekse Mondial de l'Automobile. Zo is dat dit jaar ook niet anders bij Chevrolet die een extra stoere Malibu concept meeneemt.

De anders relatief brave sedan kreeg voor dit Turbo Performance Concept een hevige optische tuningbeurt en - het mag gezegd worden - hij draagt de aanpassingen goed. Een heel nieuw pakket aan aerodynamische onderdelen zoals een nieuwe splitter aan de voorkant en een diffusor vanachter maken deze Malibu ineens een heel pak - vergeef mij het woord - dikker.

All show and no go? Allesbehalve. Deze Malibu Turbo Performance (what's in a name) is gebaseerd op de 2.0L turbo viercilinder die in standaard trim al niet minder dan 250 pk afgeeft. Deze 2.0L heeft een reeks technische aanpassingen ondergaan maar nieuwe cijfers heeft Chevrolet spijtig genoeg niet vrijgegeven.

Aan de binnenkant krijgt de Malibu een setje Recaro sportzetels in zwart leer met rode accenten.

De Malibu zal niet het enige showpaardje zijn van Chevrolet op de Sema show. Ze brengen naast een 2013 Impala concept ook nog verschillende Camaro's en Corvette's mee maar deze houden ze geheim tot de show zelf.

De SEMA (specialty equipment market association) show is de grootste beurs voor onder andere tuning onderdelen. Dit jaar zal ze plaatsvinden in Los Angeles van 30 oktober tot 2 november.

Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws