Hennessey Venom GT breekt 0-300 km/u record, crasht slechts één keer

Hennessey Venom GT

Amerikaanse hypercar bouwer Hennessey heeft met hun 1217 pk sterke Venom GT het wereldrecord van 0 naar 300 km/u verbroken op een vliegveld in Texas. En de wagen is maar één keer gecrasht.

De Venom GT brak onlangs het Guinness World Record voor de snelste acceleratie van 0 naar 300. Hij deed dat in 13,63 seconden. Ter vergelijking: het vorige record was 14,53 seconden met een Koenigsegg Agera R. Het record werd gebroken met straatbanden en op AKI 93 benzine van de pomp (Eurosuper 98 van bij ons).

Nadat ze het record gebroken hadden besloten ze bij Hennessey om nog verder te gaan maar tegen dan waren de banden al terug koud. Zodus besloot de piloot met de tractiecontrole uit wat burnouts te doen op het vliegveld om terug warmte in de banden te krijgen. Bij de volgende testrun vergaten ze de tractiecontrole terug aan te zetten waardoor de achterwielen in 2de versnelling tegen 110 km/u uitbraken en de wagen een grasveld instuurden. Er vielen geen gewonden en ook de Venom GT heeft het voorval heelhuids overleefd.

De Hennessey Venom GT is gebaseerd op een Lotus Exige en heeft een twinturbo Corvette 7.0 L V8 die 1217 pk produceert. De wagen weegt slechts 1200kg en heeft een 0 - 100 sprintcijfer van 3,05 seconden.

Hennessey Performance Engineering vangt ook veel kritiek (en rechtszaken) voor hun werkwijze. Zo hebben ze vroeger "per ongeluk" wagens en onderdelen van hun klanten doorverkocht en een nokkenas van een standaard Chrysler 300C in een Viper geïnstalleerd terwijl de klant een high performance variant had besteld. Ondanks de controverse rond (John) Hennessey moeten we wel toegeven dat zijn speelgoed extreem snel is.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 13:43
afbeelding van Yvesw

Geweldig ding al lijkt me de bruikbaarheid in het echte leven nihil :p

Dequal 13:46
afbeelding van Dequal

Die is lekker dik (letterlijk en figuurlijk) van achter!

Uw reactie