Maken of kraken: BMW X6 als driedeurs

bmw_x6_3door2

Vroeger was elke coupé een twee- of driedeurs. Anno 2014 zijn we ver afgedreven van deze stelling. Voor BMW is de X6 een coupévariant van de X5. Volgens de oude leuze zou het dan ook een driedeurs moeten zijn. X-Tomi Design dacht hetzelfde en ging aan het bewerken.

Het lijkt vandaag wel BMW-dag bij Autofans, na de heerlijke E92 M3 van Vorsteiner, en de '30 Jahre M5' die al te koop staat hebben we nu deze render van een X6 als driedeurs. Het ziet er daarbij niet eens zo verkeerd uit. Want wees nu eerlijk, een onpraktische variant van een model dat eigenlijk al onpraktisch is, maakt dat niet terug een coole variant?

Land Rover biedt al jaren een Evoque aan zonder achterdeuren. Hoewel de X6 natuurlijk van een ander orde der grootheid is, heeft het wel iets. Daarbij zou het ons niet eens verwonderen dat BMW dit segment binnenkort uitvindt. De vraag is natuurlijk hoe ze dit model gaan noemen. 'Gran Coupé' geven ze net aan hun coupé met vier deuren en 'GT' geven ze aan hun opgeblazen modellen. Wat wordt dit dan? 'Small Coupé'?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Stefan 07:35
afbeelding van Stefan

Eigenlijk was vroeger elke coupé een TWEEDEURS en geen DRIEDEURS. Bijvoorbeeld de 4-serie, dat is nog een coupé volgens het originele concept maar die koffer, die kan je bezwaarlijk een derde deur gaan noemen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws