Saleen FourSixteen is verbouwde Tesla

saleen-foursixteen-tesla_06

Saleen kennen we normaal van stevig verbouwde Mustangs. Het Amerikaanse tuningsbedrijf doet deze keer echter een uitstapje naar de elektrische wereld. Een aangepakte Model S, is dat wat?

Wij denken alvast van wel. Echter, zolang je het maar onderhuids gaat zoeken, want de styling is nogal smaakafhankelijk. Vooraan krijgt het alleszins een Porsche Panamera-gehalte. Achteraan zit dan weer een stevige spoiler op de kofferklep, al krijg je onderaan ook een carbon diffuser.

Electrotuning

Elektrische wagens met een tuningspakket, het blijft raar in de oren klinken. Toch weten de jongens van Saleen de Tesla sneller te maken. Onder de kap nog steeds dezelfde elektromotor. Al beweert Saleen dat hun aangepaste onderdelen voor een betere respons zorgen. Zo steken ze een koelsysteem met grotere radiator en een sterkere waterpomp in de sedan. Belangrijker is misschien de nieuwe eindoverbrenging die klanten kunnen bestellen (voor de geïnteresseerden: 11.39:1) . Die zorgt dan wel voor een lagere topsnelheid, maar belooft een stuk snellere acceleraties.

saleen-foursixteen-tesla_06

Driftmobiel

Ook de ophanging laten ze niet ongemoeid. Zo wordt een nieuwe stabilisatorstang geïnstalleerd en staan de veren wat steviger. Mag het wat meer zijn? Optioneel kan je een volledig aanpasbare ophanging laten installeren. Voor de zijwaartsglijders heeft het tuningsbedrijf ook leuk speelgoed, namelijk een MAXGRIP-differentieel. Als laatste zorgen de nieuwe velgen met sportievere banden voor een lager onafgeveerd gewicht en carbon-keramische remschijven voor de nodige stopkracht.

saleen-foursixteen-tesla_06

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie