Wat!? Alfa Romeo 4C met Ferrari-V8 en 750 pk?

lazzarini-design-4c-alfa_01

Het is bewezen, gekken vind je in alle sectoren. De jongens van Lazzarini Design dromen van een Alfa Romeo 4C die dankzij Ferrari-kracht en enkele turbo's zo'n 750 pk loslaat op de wereld. Of hoe de budget-Ferrari de Ferrari-killer wordt...

Er is helemaal niets mis met de 4C. Het ding weegt evenveel als de gemiddelde toupet en gaat als een raket met enkele Red Bulls in de tank. Niet genoeg voor Lazzarini Design, het designhuis uit Rome dat ook al een Fiat 500 van Ferrari-motor wou voorzien droomt namelijk van een 4C met wat meer power. Zowat het driedubbele van de standaardkracht om exact te zijn.

In de maak

Nee, daarvoor gaan ze niet de 1.7-liter viercilinder met 230 pk vanuit de 4C oppompen, wel zwieren ze die er uit ten voordele van een 4.3-liter V8 uit de Ferrari-stal. Die mag dan op bezoek bij Hennessey - je weet wel, het Amerikaans bedrijf dat de snelste legale straatwagen ter wereld heeft - waardoor de krachtbron met behulp van twee turbo's 750 pk en 720 Nm aan koppel moet loslaten op de achterwielen. Althans, daarop mikken ze.

lazzarini-design-4c-alfa_01

Die ruwe kracht kan je volgens Lazzarini Design koppelen aan een gewicht van 955 kg waardoor het geheel in 2,5 seconden naar de honderd moet snellen. Om grip te kunnen leveren wordt het exterieur stevig aangepakt. Denk aan een stevige diffuser, nieuwe bumperpartij en een spoiler achterop. Droomverhaal? Gek genoeg niet helemaal, want een eerste prototype zou al in de maak zijn met een prijskaartje van zo'n 250.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie