Autoexe pakt de Mazda MX-5 aan

mazda-mx5-autoexe_01

Er moet altijd iemand de eerste zijn. In dit geval is het Japans tuningbedrijf Autoexe de eerste met een bodykit voor de gloednieuwe Mazda MX-5. Al valt er meer lekkers te rapen dan enkel visuele modificaties.

Bij Mazda hebben ze een bepaalde marge gelaten op een hoop componenten van de MX-5 zodat je op je eigen oprit je droommodel in elkaar kan knutselen. Enorm fijn voor Amerika, Japan en Australië, iets minder voor de Belgische markt, want hier mag je nog niet eens een lampje vervangen zonder beticht te worden van illegale modificaties.

Autoexe heeft alvast een kit klaar die het sportieve roadstertje een stuk stoerder voor de dag laat komen. De voorbumper zwiert alvast wat meer dagrijverlichting richting je voorligger en achteraan wordt het helemaal een pretje met de centraal geplaatste uitlaat. Het spoilertje, dat mogen ze van ons dan weer thuislaten.

mazda-mx5-autoexe_01

En onder de kap?

Over motorische winst praten ze niet bij Autoexe, maar hun kit plaatst een nieuwe luchtfilter, oliefilter en die eerder genoemde uitlaatlijn. Dat er een vermogenswinst aanwezig is door de aanpassingen, dat staat vast.

Buiten performance-aanpassingen valt er ook een sportophanging en de verstevigingen aan het chassis (zoals een stabilisatorstang) te rapen waardoor de MX-5 nog stabieler door de bochten moet scheuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MilleMiglia 23:21
afbeelding van MilleMiglia

Voorkant vind ik wel geslaagd, achterkant is wel erover

Uw reactie