DAMD maakt een Aston Martin van je Toyota GT86

damd-86-vantage_02

Altijd een boontje gehad voor de Aston Martin V8 Vantage maar beschik je niet over het vermogen om er ééntje aan te schaffen? Dan heeft Japans tuninghuis DAMD nu de oplossing. Want voor een fractie van de prijs bouwen ze een Toyota GT86 om tot een Vantage 86.

Kijk, we zouden de GT86 nu niet meteen op dezelfde tijdloze designlijn zetten als de Britse V8 Vantage, maar deze Japanse creatie mag er best zijn. DAMD neemt namelijk een standaard GT86 en zwiert er een bodykit op die het geheel wat meer Aston Martin-allures geeft. Kijk maar naar de grille die duidelijk geïnspireerd is op die van de Britse sportwagen en de hoekige diffuser achteraan die zo van een V8 Vantage kan zijn gelopen.

Een spoiler achterop de koffer en lekkere velgen maken het geheel dan weer af. DAMD's demowagen werd tenslotte gespoten in een heerlijk groen kleurtje dat we nog willen verkopen als Britisch Racing Green (ook al is het daar veel te donker voor).

damd-86-vantage_02

Rijd Aston Martin, waan je in één

De Japanners stoppen trouwens niet bij de buitenkant, want het gehele interieur wordt gedrapeerd in bruin leder. Iets donkerder voor het dashboard en middenconsole en lichter voor het zitmeubilair. Het staat de Toyota, excuseer, Vantage 86 best goed en tilt de gehele binnenkant naar een hoger niveau.

damd-86-vantage_02

Prijs voor deze ombouw (als ons Japan ons niet in de steek heeft gelaten) komt neer op zo'n 2.200 euro voor de bodykit (zonder logo's) en zo'n 275 euro om het interieur met leder te overtrekken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JanMijnBotte 13:32
afbeelding van JanMijnBotte

Zijn jullie niet wat 0'en vergeten bij de prijs?
Voor €275 heb je normaal nog geen versnellingspookhoes in custom leder (bij wijze van spreken...)

Rob 16:59
afbeelding van Rob

Het neusje vind ik best wel leuk eigenlijk. De rest mogen ze achterwege laten, incluis het interieur.
Ook niet geheel nieuw trouwens. MX-5jes worden al jaren voorzien van Aston Martin neusjes. Stiekem eigenlijk best leuk ;-)
http://www.leblogauto.com/images/6_3.jpg
http://www.pagenstecher.de/Auto-Tuning/Tuning-Car-Pics--Videos/t141567p1...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws