Mugen maakt Civic Type-R stoerder dan die van je neefje

mugen-honda-civic-type-r-2015_01

Als de nieuwe Honda Civic Type-R ergens geen gebrek aan heeft, dan is het wel spoilergeweld. Al vinden de jongens van Mugen dat het geheel gerust nog wat opgepompt mag worden.

Heb je geen poster van een S2000 boven je bed hangen, dan is de kans groot dat je nog nooit van Mugen Motorsports hebt gehoord. Dat bedrijf werd begin jaren 70 opgericht door Hirotoshi Honda, zoon van Soichiro Honda, de oprichter van, jawel, Honda. Mugen specialiseert zich dan ook ik het tunen - op de juiste manier - van Honda's. Op een manier waar daadwerkelijke performante voordelen voorop staan. Iets simpeler: Niet zomaar koelssleuven trekken omdat dit cool staat op de wagen.

Neem maar een kijkje naar hun Mugen Civic Type R concept die richting het Tokyo Auto Salon zal trekken volgende maand. Die krijgt een aangepaste voorbumper waarbij het merendeel van de luchtgaten worden toegewerkt, een racespoiler achterop en een aangepaste diffuser die de 4 einddempers richting de storthoop gooit en kiest voor één enkele uitlaat. Het blijft tenslotte een viercilinder. Sportstoelen en lichtgewicht velgen maken het plaatje af.

mugen-honda-civic-type-r-2015

Echt mooier wordt de Civic Type-R er niet op, maar op circuit zal je er zeker voordeel uit halen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws