Overkill van Overfinch: Range Rover Supersport

range-rover-supersport-overfinch_01

Alsof de in huis ontwikkelde Range Rover Sport SVR er al niet los over is met z'n 550 pk brakende V8. Toch laakt de sportiefste Range volgens tuner Overfinch wat visuele klasse, waardoor deze Supersport tot leven kwam.

Ja, ook volgens ons zit het best snor met de styling van de Range Rover Sport SVR. Toegegeven, er ietwat over met z'n uitgeklopt bumperwerk en kuipstoelen voorin maar Overfinch toont dat ze bij Land Rover best braaf zijn gebleven. Het Britse tuningsmerk met een boontje voor Land Rover is namelijk helemaal loos gegaan op de Range Rover Sport SVR.

Al beloven ze dat elke upgrade de performantie ten goede komt. Neem nu de 22-duims velgen, die zijn niet alleen een dikke centimeter breder, ze wegen ook elk 5,5 kilogram minder dan de standaard exemplaren. Hetzelfde verhaal bij de uitlaatlijn; volledig uit titanium, luid als de donder en 11 kilogram lichter dan de reguliere set-up. Nog wat gewicht sparen? Een opdracht voor de motorkap uit koolstofvezel; 5 kilogram lichter.

range-rover-supersport-overfinch

In totaal dus bijna 40 kilogram lichter, al geven ze niet mee wat het meergewicht is van het bumperwerk rondom. Misschien wel miniem, want elk paneel bestaat volledig uit koolstofvezel. Van de 5-liter V8 blijft Overfinch af, al kom je niets tekort met 550 pk en 680 Nm. Een herwerkte luchtfilter zou samen met de nieuwe uitlaatlijn evenwel voor iets betere prestaties moeten zorgen.

Prijs van zo'n op 25 stuks gelimiteerde SVR Godzilla? Zo'n 215.000 euro. Serieuze opcentiemen tegenover de 131.700 euro die je moet neerleggen voor een reguliere SVR.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws