BBR hangt Mazda MX-5 aan de turbo: 250 pk

mazda-mx-5-bbr-turbo_01

Na eerst wat atmosferisch gekietel hebben ze bij BBR besloten de MX-5 een hulplong te geven. Het resultaat is zo'n 50 procent extra vermogen. Niet slecht voor een kapperscabrio.

Bij Mazda geloven ze niet in een MX-5 met turbokracht - buiten een beperkte oplage van de tweede generatie -, waardoor je af-fabriek het moet doen met z'n natuurlijke longen. Voer voor tuningbedrijven natuurlijk, getuige BBR. Een bekende tuner van MX-5's en ook de vierde - ND - generatie is geen onbekende. Zo trokken ze eerder via atmosferische tovenarij het vermogen al op van 160 pk en 200 Nm naar 214 pk en 250 Nm.

Nog niet tevreden? Dan monteren ze vanaf nu ook een hulplong onderin. Die laat het vermogen verder doorgroeien naar 250 pk en 320 Nm. Zo goed als 50 procent meer vermogen dan het standaard model. Een sprint naar de honderd moet je dan ook rond de 5 seconden afronden. Twee seconden sneller dan de 2-liter MX-5 die uit de fabriek rolt. Al moet je dan wel eerst even zo'n 5.000 euro achterlaten bij BBR voor de ombouw.

mazda-mx-5-bbr-turbo
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 22:37
afbeelding van Jelledr

Alleen in GB dacht ik, mogen die daar dan nog de weg op? En hoe zit het met de garantie? bij de NC was het geen probleem met de garantie. Deze kit maakt er nu wel een bommetje van. Ik miste bij de nieuwe ND(testrit) wat power onderin, maar dan denk je onmiddellijk dat dit eigenlijk niet de bedoeling is van deze wagen.

Ik ken de eerste generatie door en door, en de ND doet me terugdenken aan de NA, weliswaar een hedendaagse NA dan. Ooit komt er eentje in onze garage!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws