Mulgari F56 SV is spek naar onze bek

mulgari-f56-sv-mini_01

Het onbekend Brits tuninghuis Mulgari heeft een afdeling opgericht waar klanten auto's helemaal naar hun smaak kunnen zetten. Deze F56 SV is daar het eerste product van; een Mini Cooper S met 284 pk en fraaie blauwe accenten.

Een 'chipboer' met visie, Mulgari Automotive. Want het Britse bedrijf besloot de opstap te maken van enkel ECU-aanpassingen naar ook uiterlijke aanpassingen. Daarvoor richtte het Signature Vehicle op, waardoor het de 'échte' tuners kan gaan bekampen. Nu ja.

Het eerste product is alvast een Mini Cooper S van de laatste generatie. Daarvoor stelt Mulgari zes accentkleuren ter beschikking die over de gehele carrosserie kunnen worden gedrapeerd. Een carrosserie die bumperwerk krijgt aangemeten geïnspireerd op de John Cooper Works-variant van de MINI. Het showroomproducit met blauwe accenten toont alvast fraai.

mulgari-f56-sv-mini

Onder de kap blijft het natuurlijk niet bij vanouds. Want de 2-liter viercilinder turbobenzine mag voortaan 284 pk en 393 Nm neer zetten op de voorpootjes. Pootjes die trouwens voortaan drie centimeter lager in de kast uitvallen, want ook een verlagingskit voorzien de Britten. Dik 41.000 vraagt Mulgari voor deze F56 SV, een vanafprijs, afhankelijk van de opties die je uiteindelijk ook op de MINI wil hebben. Moest je het willen weten, een Mini Cooper S kan je tegenwoordig op de kop tikken voor 26.090 euro, zonder opties. Waardoor er een serieuze marge wordt gerekend voor de ombouw.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws