Maken of kraken: Huracan op retro-schoeisel

lambo-huracan-retrowheels-vossen_02

In een lijst van iconische velgen kan je bijna niet rond het schoeisel van de Lamborghini Countach, want de 'schotels met gaten' zijn meteen terug te linken aan de klassieke Italiaanse bolide. Of ze daardoor ook op een nieuwe Huracan staan?

Gesloten of zo goed als gesloten velgen, tegenwoordig zijn ze voorbehouden voor een select groepje elektrokarren of utilitaire busjes. Sportief goed, daar moet tegenwoordig zo'n groot mogelijke velg onder met zo weinig mogelijk vlees aan. Kwestie van het remgerief van betere koeling te voorzien. Of dat probeert de marketingsafdeling ons althans wijs te maken zodat we voor die duurdere grote maat gaan die stiekem het rijgedrag naar de vaantjes helpt.

lambo-huracan-retrowheels-vossen

Enfin, het werpt alvast een vraagstuk op; hoe zou een moderne wagen er uit zien met het schoeisel van één van zijn voorvaders. of in dit geval; een Lamborghini Huracan met de afgestofte schoenen van een Countach. Al kunnen we hier niet over afgestofte exemplaren spreken, want Vossen Wheels ontwierp deze gloednieuwe velgen van minimaal 19-duim. In maar liefst 48 kleuren kan je ze verkrijgen en ze kosten zo'n 1.000 euro per stuk. Al moet gezegd dat de knipoog naar vroeger (want de gaten in de velg zijn groter dan we gewend zijn op de Countach) de Huracan best aardig staat. Of hebben we geen smaak?

Maken of kraken, deze Huracan op retro-schoeisel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie