BBR kietelt 210 pk uit de MX-5 1.5 ND

bbr_1.5_nd_turbo_front

BBR had al een turbokit voor de 2.0-liter maar heeft er nu ook eentje voor de 1.5.

Of er autofans zijn die géén fan zijn van de Mazda MX-5 weten we niet. Wat we wel weten is dat er volgens de Britse MX-5-specialist BBR niet genoeg vermogen onder de motorkap zit. Al jaren ontwikkelen ze daarom verschillende oplossingen, zowel atmosferisch als geblazen, die daar komaf mee maken. Voor de 2.0-liter Skyactiv motor hadden ze reeds een turbokit in de aanbieding. Daarmee stijgt het vermogen van 160 pk naar 250 pk. Nu is ook de kleinere 1.5-liter aan de beurt. Die ziet zijn vermogen met 80 pk toenemen naar 210 stuks.

mx5_1.5_nd_turbo

Een gezonde toename dankzij een door BBR in huis ontwikkelde TSX28-67R twinscroll turbo, een door BBR ontworpen uitlaatspruitstuk, aluminium intercooler, lichtgewicht batterijhouder, specifieke ECU en een K&N Typhoon luchtfilter. Niet toevallig heeft het resultaat een hoge OEM-look en zijn er geen onomkeerbare aanpassingen aan de roadster nodig.

mx5_1.5_nd_turbo

Wat met de garantie horen we jullie denken? Ook daar is aan gedacht. BBR levert elke kit met minimum 12 maanden garantie. Al moet je daarvoor wel bij het Britse bedrijf zelf terecht of bij een van de erkende installateurs. Kostprijs? Omgerekend zo'n 5.649 euro (zonder btw), inclusief installatie of 4.970 euro (zonder btw), voor de kit op zich.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
ludo 20:23
afbeelding van ludo

helaas weer niet toegelaten in belgie

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws