Unieke Tesla Model S Break is klaar

tesla_model_s_break_2

Niet te verwarren met die andere Tesla Model S (shooting) brake wel te verstaan.

De Tesla Model S blijft populair. Maar ondanks zijn modulaire bouwstructuur heb je als koper weinig of geen keuze uit verschillende carrosserievarianten. En misschien maar goed ook. Elon Musk en de zijnen hebben het sowieso al lastig met het op tijd bouwen van de huidige modellen. Dat weerhoudt er verschillende vermogende dromers niet van om zelf aan de slag te gaan met hun Tesla. Eerder deze week kon je al lezen over het Model S Shooting Brake project van enkele van onze Noorderburen, maar de primeur lijkt nu te zijn weggekaapt door de Britten van Qwest Norfolk.

 tesla_model_s_break

Ze bouwden op vraag van een bevriende Teslarijder met trouwe viervoeter een praktische Model S break die het leven voor zijn hond aan boord van de Tesla moest vergemakkelijken. Het idee ontstond zoals vaker op café en werd in iets minder dan 12 maanden realiteit. De dakstructuur werd grotendeels vervangen door een lichte, maar uiterst stijve carbonstructuur en sluit volgens zijn makers aan bij de lijnen van het origineel.

De Model S werd met medeweten van Tesla gebouwd en voldoet op die manier aan de eisen van de constructeur. Ook toekomstige software- en andere updates zullen op die manier beschikbaar blijven. Wie weet, maar geïnspireerd door de vele zelfbouwprojecten bouwt Tesla zelf ooit eens een echte stationwagen.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 17:44
afbeelding van Wim

best deftig gedaan

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws