Heico stort zich op Volvo XC60

heico-sportiv-xc60_01

Tuningbedrijven die zich bezig houden met gerief van Volkswagen en BMW, je ziet ze geregeld de revue passeren. Maar een tuningbedrijf dat zich puur op Volvo focust, dat is net iets unieker. Heico Sportiv heeft zich over de XC60 gebogen en meet de SUV een trainingspak aan.

Toegegeven, je kan ook af-fabriek bij Volvo een trainingspak voor de nieuwe XC60 kopen. R-Design heet dat dan. Het Duitse Heico Sportiv brengt dat geheel nog een stapje verder met haar eigen ontwikkelde bodykit. Op zich loopt die vrij gelijk met het R-pakket van Volvo maar de stevige 'kin' vooraan en ovale einddempers achteraan tonen dat dit toch net iets unieker is.

Voor de fans heeft het bedrijf ook nog 22-duims velgen en matjes in het interieur met 'Heico' er op. Staat lekker sportief natuurlijk. Meer vermogen hebben de jongens nog niet beschikbaar voor de XC60. Maar gezien die zijn motoren deelt met de XC90 en S90, weten we dat 250 pk en 550 Nm uit de viercilinder diesel tot de mogelijkheden behoren.

heico-sportiv-xc60

Zegt deze kit je maar niets, dan kan je ook altijd bij Volvo's huistuner Polestar passeren. Optisch gaan die subtieler te werk (hoewel) en weten ze 421 pk te sleuren uit de T8-plug-in-motor.

heico-sportiv-xc60
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws