Deze Volvo 162 Coupe is monster van Frankenstein

volvo-162-bmw-m3-build-2018_01

Want onder de carrosserie van deze Volvo prijken de ingewanden van een BMW M3. Het beste van beide werelden, of een compleet misbaksel?

Laat het maar aan een Fin over om een Duitse powerhouse te mixen met Zweedse looks. Of iets specifieker, een Volvo 164 vanuit de jaren 70 ombouwen naar de 162 concept (die nooit in productie kwam) en dit dan mixen met een BMW M3 vanuit de jaren 90. Een combinatie die niet eens zo gek is. Het is te zeggen, waarschijnlijk een compleet huzarenstuk om in elkaar te krijgen maar de 164 had destijds ook een zes-in-lijn onder de kap, waardoor dit geen complete heiligschennis is.

volvo-162-bmw-m3-build-2018

Het resultaat is dus een klassieke Volvo met foute velgen en de complete mechaniek van de M3 eronder. Waardoor de Zweed/Duits 321 pk uit zijn 3.2-liter i6 weet te sleuren. Stiekem zijn we fan. Te meer omdat de klassieke Volvo echt een plaatje is om naar te kijken. Wat vinden jullie?

Maken of kraken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
jre 13:21
afbeelding van jre

Originele velgen of op z'n minst kleinere velgen zouden hem charmanter maken (waarschijnlijk ook beter). Voor de rest vind ik dit een cool project.

Munda 14:14
afbeelding van Munda

Zeer positieve eerste indruk, alleen zal al zeker de binnenzijde tegenvallen denk ik en de achterzijde had iets hoekiger gemogen. Ik persoonlijk zie liever een 142 met een 164 snuit.
De rijeigenschappen zullen hier wel prima/moderner zijn. 8/10

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws