Equus Throwback is 1.000 pk aan 'retro'-Corvette

equus-throwback-2018_04

Neem als basis een moderne Corvette, zwier er een koolstofvezel carrosserie over met klassieke looks en pomp de motor op tot 1.000 pk... de Equus Throwback is geboren.

Nee, geen officieel product van Chevrolet, wel een creatie van Amerikaanse tuner Equus. Een tuner die zich in het rijtje van Brabus en Alpina wil doen behoren (staat serieus zo in het persbericht). Of het met de Throwback daar in slaagt? Hangt af van je goesting natuurlijk. Al moet gezegd worden dat ze extensief te werk gaan. Zo neemt Equus een nieuwe Corvette om er dan een rits aan nieuwe koolstofvezel panelen aan te bevestigen. Het resultaat is een soort van 'retro'-Corvette met moderne toetsen.

equus-throwback-2018

Vanuit welk decennium die knoerten van uitlaten komen, dat is dan wel weer niet helemaal zeker. Dat de Throwback beter oogt dan een moderne Corvette? Dat laten we eveneens in het midden. Wel interessant om te weten is dat Equus een upgrade aanbiedt op motorvlak waardoor je over 1.000 pk en 1,114 Nm kan beschikken. Welk blok daarvoor als basis wordt gebruikt geven ze evenwel niet mee.

equus-throwback-2018

25 stuks zal Equus van deze Throwback bouwen, met een startprijs van 105.000 euro. Klanten krijgen daarbij de keuze om de Corvette helemaal naar hun zin te zetten.

equus-throwback-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie