Volkswagen toont vijf "Europese concept cars" in Amerika

volkswagen_5_concepten

Tijdens The European Experience in het Amerikaanse Georgia komt Volkswagen met vijf “concepten” aangehold. Dit om te tonen wat er allemaal mogelijk is met een Volkswagen. Vooral tuning- en stickergewijs dan.

Als je spreekt over concept cars, dan denk je al snel aan futuristische wagens met technieken waarvan misschien 10 procent tot op een productie wagen geraken. Volkswagen geeft een nieuwe betekenis aan “concepten” met iets wat ze bij ons tuning noemen. Drie van de “concepten” zijn gebaseerd op wagens die ook bij ons te verkrijgen zijn dus je kan hier altijd wat ideetjes opdoen. De Golf, Arteon en Tiguan worden hier één voor één aangepakt voor een make-over.

volkswagen_golf_r_abstract_concept

Volkswagen geeft ons de Golf R Abstract Concept waarbij krachtcijfers nog steeds onbekend zijn maar hier krijg je een catchy uiterlijk met andere en vooral luidere uitlaat geleverd door Abt. Verder zijn er 20-duims FR-wielen en een verlagingsset waardoor zijn buik 2,5 cm dichter bij de grond kriebelt.

Niet alleen de abstracte Golf, ook de Tiguan R-line Aero Concept heeft een opvallend uiterlijk meegekregen waarbij ook hier is kozen voor 20-duims velgen terwijl de hoogte kan gekozen worden dankzij de air ride waarover deze Tiguan beschikt.

volkswagen_tiguan_r-line_aero_concept

De meest opvallende kan niet anders dan de fluo-gele Arteon zijn. De Arteon R-line Highlight Concept zit op 20-duims wielen en wordt wat dichter bij de aarde geplaatst. Hetzelfde recept voor de Jetta R-line SoCal Concept die over een minder opvallende kleur beschikt maar ook bijna op zijn buik ligt en 19-duims velgen krijgt toegestoken. Verder krijgt de voor ons onbekende Volkswagen Atlas een aangepast onderstel met offroadbanden, zwarte details, extra verlichting met bijhorende batterij en een ruige aankleding. Zijn naam: De Atlas Tanner Foust SEMA Concept. De basismodellen voor de laatste twee concept cars, de Jetta en Atlas, worden niet ingevoerd in België.

volkswagen_arteon_r-line_highlight_concept
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws