Italiaans bedrijf maakt beestige Alfa 4C

alfa-romeo-4c-up-design-2018_01

Als Alfa Romeo geen intentie heeft om een nieuwe generatie 4C te bouwen, dan doen we het toch lekker zelf? Dat moet alvast de beweegreden zijn van coachbuilder Up Design. En het resultaat? Dat bekt beestig!

'Hoe Alfa Romeo de nieuwe generatie 4C er had kunnen laten uitzien', zo kan je deze Mole Construction Artisan 001 omschrijven, het geesteskind van het Italiaanse Up Design en de Adler Group. Als basis werd dan ook de 4C gebruikt maar de gehele carrosserie krijgt invloeden van de Giulia en co. Het oogt net allemaal wat extremer en gemener. Wij kunnen het alvast smaken. Vooral frontaal waar de koplampen verpakt zitten tussen vleugels die uit de neus lijken te komen.

alfa-romeo-4c-up-design-2018

Straf voor een coachbuild is dat ook heel het dashboard op de schop ging. De digitale instrumentcluster blijft, voor de rest is dit een geheel eigen creatie. Met herplaatste ventilatiemonden, nieuw stuurwiel en een stuk subtielere airco-unit. Het brengt wat kalmte in het anders nogal drukke interieur van de 4C. Over de motor rept Up Design niet, ga er dus maar vanuit dat de 1.7 viercilinder turbobenzine met 240 pk achterin blijft liggen.

alfa-romeo-4c-up-design-2018

Ter verduidelijking; Alfa Romeo heeft geen plannen om de komende vijf jaar aandacht te schenken aan de 4C. Waardoor vermogende autofans met een voorliefde voor Italiaanse Lotussen best eens bellen naar Up Design om hun 4C te moderniseren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
FLP 09:42
afbeelding van FLP

Wow!!.. Alfa, wijzig je planning, bekijk dit en doe er iets mee! (En voeg meteen een beetje meer power en een basic infotainmentsysteem toe.)

VV 15:43
afbeelding van VV

Ik ben het helemaal met FLP eens !!!
Beter kan ik het niet formuleren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws