Maserati Ghibli door ogen van Novitec

maserati_ghibli_novitec

De Maserati Ghibli krijgt wat meer pit van het Italiaanse Novitec. De tuners doen geen half werk en voorzien opleukwerk zowel voor het oog als voor het hart.

Moest je Novitec nog niet kennen dan kunnen we jullie zeggen dat deze tunerseen softspot heeft voor Italiaanse wagens. Maserati's, Ferrari's, en Lamborghini's worden door deze jongens onderhanden genomen. Al moet je niet treuren, want Rolls-Royce, Mclaren en Tesla kunnen ook een beurt krijgen. Vandaag vestigen we de aandacht op Maserati en vooral op de Ghibli.

By Novitec

De Maserati Ghibli is in zijn huidige levensloop - we vergeten even zijn voorganger - één van de knapste vierdeurssedans in het segment. Al moet er toegegeven worden dat hij nooit iets sportief over zich had, eerder sierlijk. Novitec brengt daar voor zijn klanten verandering in door subtiel te spelen met wat extra carbon zoals bij de voorbumper en achterspoiler. In optie kan je ook kiezen voor 22-duims velgen om het geheel nog wat dikker te maken.

maserati_ghibli_novitec

Verder krijgen de beschikbare motortypes een gepaste boost. De “basis” Ghibli met V6 moest het doen met 350 pk en 500 Nm, terwijl Novitec daar 412 pk en 590 Nm van maakt. Trapje hoger zien we een update op de Ghibli S waardoor het cijfer van 430 pk naar 494 pk gaat, wat goed is voor een topsnelheid van 295 km/u. Verder kan zelf de diesel Ghibli een krachtkuur verwachten waarbij 275 pk in 322 pk veranderd en 600 Nm wordt ingeruild voor 680 Nm. Alle updates zijn beschikbaar op zowel de GranLusso als de GranSport.

maserati_ghibli_novitec
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws