AC Schnitzer buigt zich over BMW M5

bmw-m5-ac-schnitzer-2018_01

Gezien de voorliefde voor BMW bij AC Schnitzer is het tuningshuis zichzelf verplicht om ook de M5 te bepotelen. Dat zijn de Duitsers volop aan het doen en de eerste cijfers zijn alvast lekker. 700 pk? Doe maar!

Zeshonderdvijfentwintig pk kan je maximaal in je M5 krijgen. Toch als je binnen de muren van BMW blijft en het Competition-pakket aanvinkt. Ga je over de haag kijken, dan zijn er genoeg bedrijven die nog een stapje verder willen gaan. Zoals AC Schnitzer trouwens. Zij werken aan een eigen creatie gebaseerd op de M5 die het mag gaan doen met 700 pk en 850 Nm koppel.

Al is het bedrijf - dat ook actief is in de racerij - zichzelf verplicht om niet enkel werk te maken van pk's. Daarom ook dat er stevig wat aangepast zal worden aan de ophanging. Een eerste test op de Sachsenring in het oosten van Duitsland schijnt alvast uit dat de AC Schnitzer M5 niet onder moet doen voor een Porsche 911 GT3 of een Ferrari 488 GTB. In hoeverre dat te danken is aan de spoiler op de achterklep is niet geheel duidelijk...

bmw-m5-ac-schnitzer-2018

Binnenkort zal het Duitse bedrijf alvast haar pakket aan de M5-man proberen te brengen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws