Wat?! Deze ABT-velgen kosten 12K per set

abt-aerowheel-2018_02

VAG-tuner ABT is klaar met een nieuwe set velgen die het eerder al tentoon stelde op het autosalon van Genève. Die Aerowheels brengen een verbeterde aerodynamica naar je Audi RS 4 of RS 5. Alleen... leg je hier 11.690 euro voor neer?

We moeten het jullie waarschijnlijk niet zeggen; kwaliteitsvelgen kunnen handen vol geld kosten. Bij ABT besluiten ze meteen ook een arm en een been te vragen, want de tot 50 sets gelimiteerde Aerowheels krijgen en heftig kaartje aan geniet. Het Duitse tuningbedrijf vraagt maar liefst 11.690 euro voor een set. Of ze dan van goud zijn?

uiteraard niet, want dat zou de rakkers serieus zwaar maken. Wel zijn het eigenlijk Sport GR-velgen van het merk die 21-duims groot mogen zijn, in het brons worden gespoten en een koolstofvezel ring aan de buitenkant krijgen aangemeten. De term "mooi" durven we hier niet bovenhalen, uniek dan weer wel. Volgens het bedrijf geven de velgen een aerodynamische boost én werden ze samen ontwikkeld met Jon Olsson.

abt-aerowheel-2018

Alleen is het maar de vraag of de prijs die - hoogstwaarschijnlijk minuscule - boost en referentie naar Jon kan verantwoorden, want een reguliere setje van de de velgen (minus de ring) kost zo'n 4.000 euro.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
John 14:38
afbeelding van John

Op de wit/zwarte RS6 van Jon Olsson stonden gelijkaardige velgen met ook zo'n ringetje. Ze mogen ze houden, voor 300Eur meer heb je een Dacia Duster :-)

vdsmichiel 18:40
afbeelding van vdsmichiel

En dan schuurt uw wederhelft (m/v) eens tegen de borduur met die 'mooie' velgen ...

Techno Patat 19:02
afbeelding van Techno Patat

Een set forged lichtgewicht velgen in 21 inch kosten dat wel vrij makkelijk eigenlijk hoor... veel geld ma bon je spreekt dan niet over velgen voor een polotje ook tenslotte :p! Dat zijn ongelofelijk lichte en stevige velgen. Kan je niet vergelijken met af-fabrieks velgen :).

Nu vraag ik me wel af hoe die gefrabriceerd zijn om die prijs te verantwoorden. Als het ‘gewone’ velgen zijn met een speciaal kleurtje en carbon ringetje dan is het gewoonweg veel te duur voor wat het is :p...

andre123 19:37
afbeelding van andre123

maf,koop er een hele auto voor,met nog enkele optie's erbij

Optimus 12:30
afbeelding van Optimus

Koop eerst een smartphone Andrei , dan kan je die E-Tron app afhalen.
Echt de moeite hoor!

andre123 13:59
afbeelding van andre123

in tegenstelling tot zovelen heb ik nog steeds geen smartpfone nodig om iets te bereiken,
zodra dat veranderd zal ik zeker niet nalaten u te verwittigen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws