Volkswagen ART3on is stageproject met 490 pk

volkswagen arteon art3on 2018

Een groepje stagiairs van Volkswagen Australië kregen de kans om een Arteon om te bouwen tot een racewagen die deel kan nemen aan de World Time Attack Challenge. Het resultaat is deze bekladde ART3on... met 490 pk. Wat mocht jij destijds doen op je stageplaats? Koffie brengen? Nou, ook leuk.

De World Time Attack Challenge is een groot automotive feest in Australië waar alle takken van de racerij aan bod komen. Van dragraces over sprintraces tot driften. Forza Horizon in real life zou je kunnen zeggen. Het leek Volkswagen Australië dan ook een leuk idee om 5 stagiairs de opdracht te geven om een auto te prepareren voor het feestje. De basis was geen Golf GTI of R, wel de Arteon-sedan. Het resultaat? Dat is compleet bonkers.

volkswagen arteon art3on 2018

Net zoals de meest creaties in videogames is het een m'as-tu-vu-kar van jewelste geworden. Volkswagen ziet het eerder als een art car. Vandaar ook de nieuwe naam; ART3on. Snap je 'm? Lekker hip, toch! Enfin, wij vinden het vooral interessant dat de studenten de 2-liter onder de kap wisten op te pompen tot 490 pk en 600 Nm. Dat zijn Audi RS 5 cijfers! Daarvoor moesten ze de turbo aanpassen, de brandstofpomp versterken en de luchtinlaat en uitlaat tweaken. Resultaat? Een sprint naar de honderd van amper 3,9 tellen. Al kan het volgens de studenten nog een stukje sneller.

In Australië liggen ze duidelijk niet wakker van de toekomstige CO2-normen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 00:19
afbeelding van Jelledr

Als je de foto bekijkt en je denkt de graphics weg dan is die Arteon toch wel een knappe verschijning.
Prijzen van tweedehands beginnen ook mondjesmaat te zakken.

Voor liefhebbers van Duitse wagens is deze mooie sedan toch zeker het overwegen waard. Ik betrap me zelf op het feit dat wanneer ik er eentje tegenkom, dat ik mijn ogen niet kan wegdraaien. Voor mij toch een van de knapste en min of meer betaalbare sedans op dit moment.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws