Romturingia bouwt pick-upvariant van de Dacia Duster

2018 romturingia dacia duster pick up

Als Roemeense coachbuilder ga je uiteraard aan de slag met... een Dacia Duster.

Mocht Romturingia een belletje doen rinkelen dan is dat vast omdat de Roemenen niet aan hun proefstuk toe zijn met het ombouwen van Dacia's. Ook van de vorige generatie Duster bouwden ze immers een pick-upvariant. Daarvan werden er zo'n 500 gebouwd die uiteindelijk allemaal naar de werkvloot van een lokale ondernemer zijn gegaan. Voor de tweede generatie Duster heeft Romturingia daarom iets gelijkaardigs in de aanbieding.

2018 romturingia dacia duster pick up

Tijdens de IAA in Hannover voor commerciële voertuigen stelde het daarom zijn nieuwste versie van de Duster Pick-Up voor. Voorlopig blijft het bij een uniek exemplaar. Maar gezien het kleine succes van zijn voorganger is de kans niet onbestaande dat er opnieuw een beperkte oplage komt. Ook nu is de pick-up trouwens gebaseerd op de 4x4-versie van de Duster.

2018 romturingia dacia duster pick up

De Duster Pick-Up is overigens lang niet de enige Duster met een extra functioneel kantje. Zo heeft Dacia in specifieke markten zoals Oostenrijk ook een Duster Fiskal in de aanbieding. Zeg maar een lichtevrachtvariant die zijn achterbank heeft ingeruild voor een vlakke laadvloer.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie