Alpina B4 S Edition 99: Specialleke van een specialleke

alpina b4 s edition 99

Met de B4 S heeft Duitse autobouwer Alpina al een speciale variant van haar B4 Biturbo die op zijn beurt een onder handen genomen BMW 4 Reeks is. Ongeacht presenteert het bedrijf nu de B4 S Edition 99. Een specialleke van het specialleke zeg maar, met meer paarden onder de kap.

Het is wat oneerbiedig om Alpina een tuningbedrijf te noemen. Te meer omdat modellen van het bedrijf samen met reguliere BMW's van de band rollen. Toch houdt het merk zich in essentie bezig met het verfraaien en versnellen van bestaande BMW's. Zo hebben ze de B4 BiTurbo die een doorontwikkeling is van de 440i. Daarboven hebben ze al een tijdje de B4 S en nu komt daar deze Edition 99 bij.

Niet enkel opsmuk

Halen automerken termen zoals 'Edition' boven, dan zet je je al schrap voor een hoop uiterlijke opsmuk zonder extra vort. Bij Alpina moet het echter niet zo politiek correct zijn waardoor ze de 3-liter zes-in-lijn nog wat verder oppeppen bij deze editie. Trokken ze voordien - in de B4 S - maximaal 440 pk en 660 Nm uit het blok, dan mag de Edition 99 454 pk en 680 Nm koppel neerzetten. Waardoor deze rakker uiteraard net iets rapper is dan zijn basisbroertje.

alpina b4 s edition 99

Zo heb je maar 3,9 tellen nodig om vanuit stilstand de honderd aan te tikken met de xDrive-versie. Daardoor sneller dan een M4 van BMW zelf trouwens. De topsnelheid? Die ligt ver boven de 300 km/u. Wederom; sneller dan de M4. En dan komt het beste nog, deze B4 S Edition 99 poogt naar goede Alpina-gewoonte comfort te verzoenen met snelheid. Waardoor dit dus een luxecoupé (of cabrio) is met pijlsnelle cijfers.

alpina b4 s edition 99

Al is deze editie misschien iets minder comfortabeler dan de rest van zijn familie. Alpina installeert namelijk een uitlaat van Akrapovic, sper op de achteras, dikke 20-duimers en joekels van sportstoelen. Wil je echter zelf graag pronken met je speciale editie, dan kan je deze tot 99 stuks gelimiteerde B4 S laten spuiten in het knaloranje. Neem echter maar een subtieler kleurtje. Bordeaux staat zo'n Alpina best goed. Vraag dat maar aan Vrijdag Fandag-held Rob...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws