Is deze ABT-kuur wat Cupra Ateca nodig heeft?

abt cupra ateca 2018

Lauwwarm kregen we het van Cupra's eerste inzending. Want de Cupra Ateca is een capabele machine maar een Volkswagen Groep-product zoals we het al tig malen hebben gezien. Er mist dus een stukje ziel. Of een hete peper. Voor die peper lijkt ABT nu te zorgen.

Geen VAG-product laat Duitse tuner ABT ongemoeid. Waardoor ook de Cupra Ateca niet buiten schot blijft. Want uiteindelijk is die Ateca van Cupra een Golf R op hoge pootjes. Het was dan ook geen al te moeilijke opgave om een vermogensupdate te voorzien. ABT pompt alvast de 300 pk en 400 Nm sterke 2-liter viercilinder turbobenzine op naar 350 pk en 440 Nm.

Net wat spannender

De prestaties worden daardoor net wat spannende voor de crossover. Een sprint naar de honderd van 5 tellen bijvoorbeeld (2 tienden sneller) en een top van 255 km/u (standaard 245).

abt cupra ateca 2018

Tenslotte monteert ABT desgewenst ook nog 20-duimers onder de Ateca. Al zullen die meer kwaad dan goed doen (op rijvlak). Een goed begin ABT, maar toch heeft de Cupra Ateca nog net iets meer nodig. Herschreven software voor de automaat bijvoorbeeld, of een brutere uitlaatlijn. Iets dat deze auto een eigen identiteit kan geven binnenin de Volkswagen Groep.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws