Dit is de Mitsubishi Lancer "EVO XI" (2019)

mitsubishi lancer edition r dytko sport 2019

Wacht, Mitsubishi heeft toch helemaal geen nieuwe Lancer gelanceerd? Klopt helemaal. Maar dat heeft Pools raceteam Dytko Sport niet tegen gehouden om een "EVO XI" te fabriceren op basis van de EVO X. Het resultaat is op z'n minst indrukwekkend.

Dytko Sport is gespecialiseerd in onderdelen voor de rallyversies van de Mitsubishi Lancer Evolution. Waardoor je gerust kan stellen dat de dames en heren er Mitsubishi-bloed door de aderen hebben lopen. Pijnlijk moet het dan ook zijn dat het Japanse merk geen plannen heeft om ooit nog een nieuwe Lancer EVO op de markt te brengen. Waardoor het legaat stopt bij EVO X. Of toch niet helemaal...

Dan maar zelf bouwen

De Poolse tuner heeft namelijk besloten zelf een EVO XI te bouwen met evenwel de Lancer EVO X als basis. Toch mag het resultaat er zijn, want het bedrijf heeft gepoogd Mitsu's huidige designtaal te transfereren naar de al op leeftijd zijnde Lancer. Met stoer smoelwerk en plat geknepen lichten achteraan geven enkel de nogal banale daklijn de leeftijd van deze Lancer aan.

mitsubishi lancer edition r dytko sport 2019

"Lancer Edition R" heeft Dytko Sport haar creatie genoemd en volgende week zal het bedrijf de rallywagen volledig onthullen. Nu al een auto die indruk zal maken op de lokale rallywegen. Zonder twijfel.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63 13:38
afbeelding van 4g63

Tov wrx sti is z'n interieur op leeftijd, qua prestaties en weggedrag heeft hij geen lessen te leren. Wat met 12j oude technologie toch niet niks is.

Uw reactie