Smarlinette is smart met euhm... Alpine-schulp

smarlinette a110 kit car 2019

De wederopstanding van Alpine met de A110 heeft er zonder twijfel voor gezorgd dat merkontdekkers ook naar de klassieke variant uit de jaren 60 zijn gaan piepen. Onbetaalbaar natuurlijk, zo'n echte classic A110, al heeft het Franse Smarlinette de oplossing! Ongeveer.

Denk je kit cars, dan denk je meteen aan een Toyota MR-2 met Ferrari-looks of een Volkswagen Beetle die door het leven gaat als strandbuggy. Een omgebouwde smart, dat zijn we echter nog niet veel tegengekomen. Toch doet het Franse Smarlinette net dat, een smart ombouwen tot een racewagen met de looks van de Alpine A110.

Roadstertime

Zo'n fortwo ombouwen tot sportwagen is natuurlijk een bijna onbegonnen zaak. Daarom dat het bedrijf de smart roadster neemt als basis. Die krijgt dan glasvezel carrosseriepanelen waardoor het resultaat verdomd hard gelijkt op een klassieke A110. Voor een fractie van de prijs natuurlijk.

smarlinette a110 kit car 2019

Moet je er ook wel bij nemen; de sprint naar de honderd van 11,6 seconden en de gerobotiseerde automaat die vast hangt aan de driecilinder. Wie mooi wil zijn... Smarlinette vraagt minimaal 16.540 euro voor de ombouw, als je zelf een Roadster meebrengt.

smarlinette a110 kit car 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 18:23
afbeelding van andre123

leuk initiatief,maar of het kans op slagen heeft?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws